Trädgårds­skötsel

Anlita Pärs Skog & Mark för professionell trädgårdsskötsel
i Skaraborg med omnejd.

Vi har rätt utrustning och kompetens för att ge dig rätt trädgårdshjälp – oavsett storlek på tomten.

Trädgårdsskötsel i Skaraborg

Anlita Pärs Skog & Mark för professionell trädgårdsskötsel i Skaraborg med omnejd. Vi har rätt utrustning och kompetens för att ge dig rätt trädgårdshjälp – oavsett storlek på tomten.

I vårt hektiska samhällsklimat har många varken tid eller ork att ge trädgården tillräcklig omsorg. Därför finns vi till, för att avlasta dig i vardagen. Kanske har du ett lantställe som kräver lite extra skötsel, eller behöver få ordning på trädgården i hemmiljön? Vi hjälper dig med allt från trädfällning och gräsklippning till uppsamling av skräp och bortkörning, helt på dina villkor

Vad kostar det att anlita trädgårdshjälp?

När du bokar våra tjänster får du trädgårdshjälp till mycket bra pris. För trädfällning gäller 500 kronor i timmen, medan allmän trädgårdsskötsel kostar 250 kronor i timmen. Du kan alltid kontakta oss för att få ett fast pris, var du än befinner dig i trakten kring Skaraborg. Det finns även möjlighet att begära offert där du fyller i information om arbetet, så får du snabbt reda på vårt pris för trädgårdsskötsel. Det går även att boka oss för regelbunden skötsel av tomter och trädgårdar, med både gräsklippning och trädfällning. Kontakta oss för mer information.

Rätt trädgårdshjälp med vår säkra trädfällning

Ta hjälp av oss om du vill avverka träd på din tomt. Vanliga orsaker till att träd behöver fällas är att de är döda eller sjuka, riskerar att falla på bebyggelsen, skymmer solen, hindrar annan växtlighet, eller stör den allmänna trädgårdsskötseln. Att fälla träd är ett hantverk som med fördel lämnas över till riktiga proffs. Med hjälp av oss går jobbet mycket fortare, samtidigt som det genomförs på ett säkert och korrekt sätt. Allt med erforderlig skyddsutrustning, rejäla redskap och utbildning – för trädfällning i alla väder.

Lite större träd är bäst att fälla på vintern då de vilar och inte är fulla av sav. Vi har koll på trädens fällriktning och får på så vis bort dem utan att orsaka skada i trädgården. Fullvuxna träd kan väga flera ton och utgör således en enorm risk om något skulle gå snett. Med vår långa erfarenhet av trädgårdsskötsel och trädfällning i Skaraborg, ser vi till så att resultatet blir perfekt. Dessutom fixar vi efterarbetet med stubbar, rötter samt bortkörning av stam och grenverk, enligt dina önskemål.

Passa på att låta oss beskära buskar och andra växter när vi hjälper dig med trädgården. Till exempel under perioden från juli till september, då många buskar och träd är inne i vegetationsperioden, vilket innebär att de läker bättre än under kallare månader. Det finns också många häckar som bör beskäras under vårvintern, för att ge de en extra skjuts genom föryngringsbeskärning.

Har jag rätt till RUT-avdrag för trädgårdsskötsel?

Oavsett om du beställer trädgårdsarbete eller trädfällning har du rätt till RUT-avdrag. RUT-avdrag gäller för exempelvis häck- och gräsklippning, krattning och ogräsrensning på tomt eller trädgård i nära anslutning till bostaden. Dessutom ingår fällning av träd och beskärning av buskar, enligt Skatteverket. RUT-avdraget ligger på högst 50 procent av arbetskostnaden, med ett totalbelopp på maximalt 75 000 kronor per år för privatpersoner.

 

Få hjälp med trädgård och gräsklippning

När du är ute efter en gräsmatta med professionell finish, ska du beställa vår noggranna gräsklippning i Skaraborg. Under våren rekommenderas att du klipper gräsmattan en till två gånger i veckan, för att möta den stora tillväxten. Vi utför klippningen precis som du vill ha den, med rätt längd för alla smaker. Vissa föredrar ett mer vildvuxet utseende, medan andra vill ha gräset mycket kortklippt. Oavsett vilket, gör vi jobbet snabbt och effektivt. På våren rekommenderas att inleda klippningen, då gräsplantorna har börjat växa igen. Därefter behöver gräset kontinuerlig skötsel, ända fram till sista klippningen innan vintervilan. Sommartid minskar dock behovet, eftersom gräset börjar torka ut och växer mindre. Det bästa är att klippa gräset när det är torrt, eftersom fuktigt gräs lätt fastnar under gräsklipparen. Vi klipper i olika riktningar för en jämn och fin gräsmatta.

Om du behöver så nytt gräs är rätt tid höst eller vår, då det oftast regnar som mest, med mindre behov av manuell bevattning. Hösten är optimal, eftersom jorden fortfarande är varm efter sommarens solsken. Vi utför också mulching, eller bioklippning som det även kallas. Mulching innebär att finskuret gräs från gräsklipparen lämnas kvar på gräsmattan för att ge den näring. Det fungerar genom att klippt gräs och skurna löv tas upp av gräsklipparens klippaggregat, som finfördelar resterna en ytterligare gång – innan de töms på marken. Med hjälp av mulching förvandlas avfall till näringsämnen för gräsmattan, vilket minskar behovet av gödning. Dessutom slipper du en överfull kompost, medan mikrolivet i trädgården förbättras med ett rikare djurliv.

 

Vi hjälper dig med bortkörning av skräp

Efter att vi skött om din trädgård tar vi gärna hand om skräp och avfall, för en miljövänlig återvinning. Du kan även kontakta oss om du sitter på biologiskt avfall i trädgården som du har svårt att bli av med. Vi samlar ihop avfallet med modern utrustning och kör sedan bort allt på flaket. På hösten när tomter och trädgårdar blir överhopade med höstlöv erbjuder vi uppsamling av löv. Detta med hjälp av en lövblås, som tar hand om löven på nolltid. Förutom att samla ihop löv kan vi blåsa rent uppfarter, stigar och altaner, samt ta bort gräsklipp från trimmade kanter längs gräsmattan.

Kolla gärna vår Facebooksida för lite exempel på jobb som har utförts.